Print Friendly and PDF

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Νηστίσιμη πίτσα

Καθιερώστε την γιατί πραγματικά της αξίζει!!!

DSC_0035


Υλικά
για τη ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή (9 γρ.)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
αλεύρι όσο πάρει(περίπου 350-400 γρ.)

για τη γέμιση
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
4-5 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες ή πολύχρωμες σε στικάκια
1 κουτί μανιτάρια(προαιρετικά)
1/2 από ένα κουτί κον κασέ(ψιλοκομμένο ντοματάκι)
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελιές σε φετάκια
φέτα νηστίσιμη
κίτρινο τυρί νηστίσιμο τριμμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το χλιαρό νερό.

DSC_0001

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με μια χούφτα αλεύρι,το αλάτι και τη ζάχαρη.

DSC_0002

Τα αδειάζουμε στο μπολ με το νερό.Προσθέτουμε και όσο αλεύρι ακόμη
χρειάζεται, ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει.

DSC_0003

Το βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε σκεπασμένο,
μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.


DSC_0004


DSC_0017

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί.

DSC_0014

Προσθέτουμε τις πιπεριές που προτιμάμε και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
Στο στάδιο αυτό προσθέτουμε και τα μανιτάρια αν χρησιμοποιήσουμε.
Αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για ένα δεκάλεπτο περίπου.

DSC_0015

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κον κασέ,τη ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και
ρίγανη και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά να μαλακώσουν.

DSC_0016


Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο,το απλώνουμε σε ελφρώς λαδωμένο ταψάκι
με διάμετρο 35 εκ..Ανασηκώνουμε την άκρη του ζυμαριού περίπου 1 με 1,5 εκ.

DSC_0018

Αραδιάσουμε στην άκρη και γύρω γύρω τις ελιές.
Στη ζύμη απλώνουμε το μισό από το μείγμα της πιπεριάς.

DSC_0019

Γυρίζουμε την άκρη του ζυμαριού που είχαμε σηκώσει και καλύπτουμε
τις ελιές.Τρίβουμε με το χέρι μας τη φέτα πάνω από το μείγμα της πιπεριάς.

DSC_0021

Απλώνουμε πάνω από τη φέτα και το υπόλοιπο μείγμα πιπεριάς και
πασπαλίζουμε με το νηστίσιμο κίτρινο τυρί.

DSC_0022

Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C
με αντιστάσεις πάνω κάτω στη 2η από κάτω θέση,για περίπου μισή ώρα.

DSC_0039

Σημ:Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και λίγη γλυκιά
πάπρικα,ενώ αν μας αρέσει λεπτή η βάση της ζύμης μπορούμε να ψήσουμε
την πίτσα σε ταψί με διάμετρο 40 εκ.,όπως έχω κάνει εγώ εδώ.
Αν ο φούρνος μας δεν είναι αρκετά δυνατός από κάτω,βάζουμε το ταψί
στον πάτο για ένα τέταρτο και το μεταφέρουμε στη μεσαία θέση για τον
υπόλοιπο χρόνο ψησίματος.

DSC_0029

Συνταγή από τη φίλη μου Έλσα.

7 σχόλια:

  1. Άκρως μεσογειακή και μυρωδάτη τούτη η πίτσα σας Έλσα και Αλεξάνδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ζύμη!!! και μ'αρέσει και η γέμιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πραγματικα καταπληκτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χθες βράδυ εφτιαξα 2 ταψια απο αυτη την υπεροχη πιτσα...εννοείται δεν περίσσεψε τιποτα...αυτη ειναι η συνταγη μου απο δω κ περα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χθες βράδυ εφτιαξα 2 ταψια απο αυτη την υπεροχη πιτσα...εννοείται δεν περίσσεψε τιποτα...αυτη ειναι η συνταγη μου απο δω κ περα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...