Print Friendly and PDF

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κουρκουμπίνια

Ο δικός μου τρόπος για να φτιάξετε
τα καλύτερα κουρκουμπίνια που δοκιμάσατε ποτέ!!

DSC_0050


Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
σπορέλαιο καλής ποιότητας

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα γλυκόζη
φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για
1 λεπτό,μετρώντας από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και την κανέλα και αδειάζουμε το σιρόπι
σε ένα μεγάλο ταψί να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει,το μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ.

DSC_0027

Ετοιμάζουμε τα κουρκουμπίνια.
Βάζουμε σε 2 μπολάκια νερό και σπορέλαιο αντίστοιχα.

DSC_0021

Ανοίγουμε τα φύλλα και παίρνουμε μπροστά μας στον πάγκο εργασίας
ένα από αυτά.

DSC_0022

Αλείφουμε ένα φαρδύ κομμάτι στο επάνω μέρος του με νερό.

DSC_0023

Αλείφουμε το υπόλοιπο με το λάδι.

DSC_0024

Βάζουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο και κάνουμε ακριβώς το ίδιο,νερό και λάδι.

DSC_0025


Στη συνέχεια,διπλώνουμε τα φύλλα στη μέση και ακριβώς κάτω από
εκεί που έχουμε βρέξει με νερό.


DSC_0026

Διπλώνουμε πάλι στη μέση και πάλι κάτω από τη λωρίδα με το νερό.

DSC_0027

Αρχίζουμε να τυλίγουμε σφιχτά το φύλλο σε ρολό,μέχρι να κολλήσει
καλά στο επάνω μέρος.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.
Όταν τελειώσουμε,βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

DSC_0028

Βγάζουμε και με κοφτερό μαχαίρι ισιώνουμε τις άκρες.
Κόβουμε σε κομμάτια μπουκιάς.

DSC_0036

Σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κουρκουμπίνια,
γυρνώντας τα με τρυπητή κουτάλα να ψηθούν ομοιόμορφα

DSC_0030

Μόλις είναι έτοιμα,τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο κρύο σιρόπι.
Με κουτάλα πάλι,τα γυρνάμε να τραβήξουν καλά και τα βγάζουμε σε πιατέλα.

DSC_0039

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα.

DSC_0045

Σερβίρονται σκέτα ή πασπαλισμένα με κανέλα.
Για να μη μαλακώσουν,τα αφήνουμε ξεσκέπαστα.

DSC_0040_thumb2

Τα υλικά της συνταγής  για το σιρόπι είναι του Α.Πετρετζίκη.

3 σχόλια:

  1. Τέλεια φαίνονται !!!! Και λαχταριστά!!! Κάθε φορά που διπλωνω αλειφω με λάδι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου.
      Όχι δεν αλείφουμε με λάδι κάθε φορά που διπλώνουμε!
      Μόνο στην αρχή που στρώνουμε τα φύλλα.

      Καλό Σ/Κ,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ !!!!!! Είσαι θεά !!! Καλό Σ/Κ και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...